Tips om voetpijn te voorkomen in nieuwe schoenen

Hardloop Trends
De belangrijkste hardloop trends voor dames in 2017
04/04/2017
Manieren om je outfit helemaal af te maken
13/11/2018
Show all

Tips om voetpijn te voorkomen in nieuwe schoenen

Er is niets vervelender dan een voortdurende pijn in je voeten! Voetpijn kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een hielspoor, welke zeker bij hardlopers regelmatig voorkomt. Of wat te denken van een ontsteking in de achillespees? Een dergelijke blessure doet niet alleen ontzettend veel pijn. Ook is het vaak lastig om de blessure te verhelpen. Voldoende rust en goed schoeisel is essentieel! In dit artikel geven we tips om dergelijke blessures en andere vormen van voetpijn te voorkomen. Wil je meer weten over het ontstaan van zo’n achillespeesontsteking? Bekijk hier een handige website met meer informatie.

 

Goed schoeisel is essentieel tegen voetpijn

Voetpijn wordt in veel gevallen veroorzaakt door verkeerd schoeisel. Denk hierbij aan schoenen met een beperkte demping, schoenen die niet goed aansluiten op de vorm van je voet, schoenen die nog niet voldoende zijn ingelopen, enzovoorts. Zorg er om deze redenen altijd voor dat je in kwalitatief goede schoenen investeert. Hoewel dat nu wellicht iets meer geld kost, levert het je op termijn tal van voordelen op! Ook is het raadzaam om de schoenen over een langere periode in te lopen. Draag de schoenen bijvoorbeeld eerst alleen in huis. Pas wanneer de schoenen volledig ingelopen zijn, kun je ze een hele dag dragen.

 

Maak gebruik van steunzooltjes in de schoenen

Naast de investering in goede schoenen, is het slim om steunzooltjes te gebruiken. Deze zooltjes zijn heel eenvoudig in de hak van de schoen te leggen en verbeteren de demping hiervan. Ook wanneer je schoenen al wat gesleten zijn, kan het gebruik van deze steunzolen een slimme overweging zijn. De kans op een hielspoor of ontsteking in de achillespees wordt vaak kleiner met zooltjes. Er zijn verschillende websites waarop deze zooltjes te koop worden aangeboden. Laat je hierover adviseren door een schoenenspeciaalzaak.

e
e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *